Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Po útokoch v Katalánsku identifikovali už sedem osôb

Muž číta španielske noviny s titulkami o teroristickom útoku v Barcelone, na ulici v Las Ramblas v Barcelone 18. augusta 2017. Foto: TASRAP

Medzi obeťami štvrtkového útoku v Barcelone sú štyria Španieli vrátane jedného s dvojakým španielsko-argentínskym občianstvom, ako aj po jednej osobe z Talianska a Portugalska.

Barcelona 19. augusta (TASR/Teraz.sk) - Vláda španielskeho regiónu Katalánsko oznámila, že pozná totožnosť siedmich zo 14 osôb, ktoré zahynuli pri útokoch vozidlami v tamojších mestách Barcelona a Cambrils.

Prečítajte si: Španielsky súd vydal jasný príkaz: Zatknúť podozrivých útočníkov

Podľa vyhlásenia, ktoré priniesla v noci na dnes agentúra AP, sú medzi 13 obeťami štvrtkového útoku v Barcelone štyria Španieli vrátane jedného s dvojakým španielsko-argentínskym občianstvom, ako aj po jednej osobe z Talianska a Portugalska. Žena, ktorá zomrela v dôsledku útoku v meste Cambrils z noci na piatok, bola identifikovaná ako Španielka.

Z vyhlásení predstaviteľov iných vlád a príbuzných podľa AP vyplýva, že pri útoku v Barcelone zahynul aj ďalší taliansky občan, Američan a žena z Belgicka. Španielske médiá tiež informovali o troch usmrtených Nemcoch. Podľa vyhlásenia kanadského premiéra Justina Trudeaua je trinástou obeťou útoku v Barcelone občan Kanady, pričom ďalší štyria Kanaďania utrpeli zranenia.

Generálne riaditeľstvo civilnej ochrany a urgentnej medicíny v Barcelone piatok večer oznámilo, že útoky v Katalánsku si popri obetiach na životoch vyžiadali celkove 126 zranených. Usmrtení alebo zranení boli ľudia pochádzajúci z 34 rôznych krajín.

Podľa najnovšieho vyhlásenia regionálnej vlády zostávalo v piatok neskoro večer v nemocniciach 59 zranených osôb, z ktorých 15 bolo v kritickom a 25 vo vážnom stave. Hospitalizovaní boli štátni príslušníci 22 krajín vrátane 13 Francúzov, 12 Španielov a piatich Nemcov.