Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Slabnúci vietor pomohol hasičom na Hodonínsku v boji s lesným požiarom

Z miesta požiaru stúpalo medzičasom aj menej dymu. Napriek tomu však náčelník štábu a zásahu Martin Červenka zdôraznil, že hasiči, ktorí sa blížia k lokalizácii požiaru, ešte vyhraté nemajú.

Praha 25. mája (TASR) - Už viac ako sto hasičských útvarov sa vystriedalo od štvrtka pri úsilí o likvidáciu rozsiahleho lesného požiaru v juhomoravskom okrese Hodonín, kde prácu požiarnikov sťažoval aj vietor.

Dnes v skorých večerných hodinách sa podarilo dostať plamene pod kontrolu, a to predovšetkým vďaka ustupujúcemu vetru. Situáciu tak Hodonínsky deník označil za menej dramatickú, ako ešte pred niekoľkými hodinami.

Z miesta požiaru stúpalo medzičasom aj menej dymu.

Napriek tomu však náčelník štábu a zásahu Martin Červenka zdôraznil, že hasiči, ktorí sa blížia k lokalizácii požiaru, ešte vyhraté nemajú. Navyše ich nečaká iba náročný víkend, ale aj ďalšie dni, počas ktorých bude potrebné neustále dohliadať, aby sa z niektorého potenciálneho ložiska nestal zdroj nového požiaru.

Podľa Červenku nie je vylúčené, že prítomnosť hasičov bude potrebná nielen niekoľko dní, ale možno až týždne.

Obnova oblasti potrvá podľa odborníkov desaťročia.

Hodonínska polícia vyzvala občanov, osobitne tých zvedavejších, aby obmedzili svoju prítomnosť v postihnutej oblasti a nesťažovali tam prácu požiarnikov.

Príčiny požiaru, ktorý vypukol vo štvrtok popoludní, naďalej nie sú známe.