Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Okupačné úrady: Začiatok ukrajinskej protiofenzívy brzdí dážď

Vojaci ukrajinskej pohraničnej stráže kráčajú počas vojenského cvičenia v strednej časti Ukrajiny v utorok 2. mája 2023. Pred očakávanou ukrajinskou protiofenzívou trénujú novovytvorené vojenské útočné jednotky v hustých lesoch Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Balickij v rozhovore pre ruskú televíziu povedal, že v regióne opäť zavládlo premenlivé daždivé počasie. Poznamenal, že na presun vojenskej techniky je potrebná suchá pôda.

Moskva 9. mája (TASR) — Očakávanú jarnú ukrajinskú protiofenzívu oddialilo daždivé počasie. V pondelok to uviedol šéf ruskej okupačnej správy Záporožskej oblasti Jevgenij Balickij. TASR prevzala správu z agentúry DPA.

Balickij v rozhovore pre ruskú televíziu povedal, že v regióne opäť zavládlo premenlivé daždivé počasie. Poznamenal, že na presun vojenskej techniky je potrebná suchá pôda. Napriek tomu podľa neho protiofenzíva môže "začať kedykoľvek".

Ruské okupačné úrady v Záporožskej oblasti minulý týždeň začali s evakuáciou obcí neďaleko frontovej línie vrátane mesta Enerhodar, pri ktorom sa nachádza Záporožská atómová elektráreň. Balickij uviedol, že ide o dočasné presídlenie obyvateľov z bezpečnostných dôvodov.