Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Operácia izraelskej armády v nemocnici Šifá v Gaze pokračuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izraelskí vojaci vstúpili do nemocnice Šifá v pondelok.

Jeruzalem 20. marca (TASR) - Izraelská armáda v stredu oznámila, že jej operácia v nemocnici Šifá v meste Gaza pokračuje, pričom v bojoch zahynuli mnohí militanti. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

"(Izraelskí) vojaci zatiaľ v oblasti zabili približne 90 teroristov," uviedla izraelská armáda. Dodala, že jej príslušníci tiež zadržali 160 podozrivých a previezli ich do Izraela na ďalšie vypočúvanie.

Vojaci počas operácie zhabali aj zbrane. Podľa armády nebolo poškodené zdravotnícke vybavenie a neboli zranení civilisti, pacienti ani lekári tejto nemocnice, ktorá je najväčším zdravotníckym zariadením v Pásme Gazy.

Armáda tiež oznámila, že počas operácia zahynuli dvaja izraelskí vojaci. DPA upozorňuje, že tieto informácie nemožno nezávisle overiť.

Izraelskí vojaci vstúpili do nemocnice Šifá v pondelok. Komplex jej budov podľa izraelskej armády využívajú vysokopostavení členovia hnutia Hamas, ktoré je zodpovedné za útok na juh Izraela z vlaňajšieho októbra. Počas predchádzajúcich operácií v nemocnici armáda uviedla, že tam našla komplex tunelov, ktoré využívajú členovia Hamasu.

Izrael dlho obviňuje Hamas, že používa objekty civilnej infraštruktúry ako sú nemocnice a školy ako svoje ústredia alebo sklady zbraní. Hamas popiera využívanie nemocníc na vojenské účely.