Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Opitý mladý vodič sa hnal Ostravou - 4 ranení a 5 poškodených áut

Ilustračné foto Foto: TASR/Polícia

Poškodil päť automobilov a zranil nielen seba, ale aj troch spolujazdcov.

Ostrava 1. decembra (TASR) - Osemnásťročný mladík v Českej republike môže mať vodičský preukaz sotva niekoľko mesiacov, ale napáchal už toľko škody, čo väčšina vodičov nezvládne za celý život. Opitý išiel príliš rýchlo nočnou Ostravou a riadenie nezvládol. Poškodil päť automobilov a zranil nielen seba, ale aj troch spolujazdcov. Správu priniesla česká spravodajská stránka iDNES.cz.

Nehoda sa stala dnes nadránom, pred 02.30 h SEČ, v Ostrave-Mariánskych Horách na ulici 28. októbra, teda na dopravnej tepne mesta. Posádka zrejme išla z nočného podniku a alkoholom posilnený vodič Peugeotu 206 chcel asi ostatným ukázať, ako dobre vie šoférovať aj vo veľkej rýchlosti.

"Postupne peugeot narazil do zaparkovaných vozidiel Škoda Fabia, Opel Vectra, Ford Escort a Škoda Octavia. Jedno z áut odhodilo a poškodený bol stĺp trolejového vedenia, ďalej múry a vstupné dvere blízkeho domu," vymenovala ostravská policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková. Zničený bol aj peugeot.

V automobile sedeli okrem vodiča ďalší traja 18-roční chlapci. Podľa svedkov sa vážne zranili dvaja ľudia, ale zranenia utrpeli všetci. Prvý z pacientov bol v bezvedomí, lekár uňho zistil poranenie hlavy a zrejme aj mozgu. Druhý vážne ranený chlapec sa z bezvedomia prebral ešte príchodom záchranárov, ale mal poranenie hlavy a podľa podozrenia lekárov i otras mozgu.

Tretí účastník nehody bol pri vedomí, záchranári však uňho zistili poranenie ruky a možné zranenie chrbtice. Vylúčiť nemohli ani vnútorné zranenie brucha. Štvrtý pacient utrpel stredne ťažké poranenie hlavy, jeho život nebol bezprostredne ohrozený.

Policajná hovorkyňa upozornila, že orientačná dychová skúška vodiča bola pozitívna, hodnota presiahla 1,6 promile alkoholu v krvi. Mladík nebude môcť dlhší čas šoférovať, čaká ho výrazná pokuta a určite najmenej podmienečný trest.