Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Český opozičný líder M. Kalousek podstúpil akútnu operáciu brucha

Na archívnej snímke Miroslav Kalousek. Foto: TASR/AP

M. Kalousek sa v stredu podrobil niekoľkohodinovej akútnej operácii vo vojenskej nemocnici v pražských Střešoviciach, kde by mal zostať zhruba týždeň.

Praha 16. augusta (TASR) - Český opozičný politik Miroslav Kalousek podstúpil akútnu operáciu brušnej dutiny, v dôsledku ktorej bude chýbať na budúcotýždňovej schôdzi parlamentu. Informoval o tom vo štvrtok server Novinky.cz.

Šéfa poslaneckého klubu pravicovej strany TOP 09 a bývalého dvojnásobného ministra financií ČR postihlo krvácanie v oblasti brušnej dutiny a museli ho narýchlo previezť do nemocnice.

V stredu sa podrobil niekoľkohodinovej akútnej operácii vo vojenskej nemocnici v pražských Střešoviciach, kde by mal zostať zhruba týždeň. Nebude sa tak môcť zrejme zúčastniť na budúcotýždňovej schôdzi dolnej komory parlamentu ČR, na ktorej budú poslanci rozhodovať o zvýšení dôchodkov.

"Miroslavovi Kalouskovi v stredu operovali tenké črevo a podľa mojich informácií operácia dopadla dobre," povedal hovorca 57-ročného politika Ondřej Jakob.

Kalousek, ktorý patrí medzi najvýraznejšie osobnosti českej stredopravej opozície, vo štvrtok na Twitteri napísal, že "za pár dní bude fit".