Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Orbán v slovinskom Blede vyzval na okamžité prímerie na Ukrajine

Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán gestikuluje počas spoločnej tlačovej konferencie po summite predsedov vlád V4 v Košiciach vo štvrtok 24. novembra 2022. Foto: TASR - František Iván

Výzvu predniesol v rámci svojho prejavu na schôdzke medzinárodného združenia strán pravého stredu - Internacionály demokratického stredu (IDC/CDI).

Budapešť/Bled 18. mája (TASR) - Na zastavenie bojov na Ukrajine a následné mierové rokovania vyzval vo štvrtok v slovinskom Blede maďarský premiér a predseda strany Fidesz Viktor Orbán. Výzvu predniesol v rámci svojho prejavu na schôdzke medzinárodného združenia strán pravého stredu - Internacionály demokratického stredu (IDC/CDI). Pre agentúru MTI to uviedol Orbánov hovorca Bertalan Havasi, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Predseda Fideszu pred lídrami pravicových strán z celého sveta zhodnotil prípravu na voľby do Európskeho parlamentu a ekonomickú situáciu v Európe, dodal Havasi.

Mottom dvojdňového zasadnutia výkonného výboru IDC/CDI v Slovinsku je "Bezpečnosť, spravodlivosť, mier". Orbán je v súčasnosti jedným z podpredsedov tejto politickej organizácie, ktorá vznikla v roku 1961.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)