Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Orbán neskončil s podporou pravicových médií, tvrdí šéf jedného z nich

Viktor Orbán, archívne foto Foto: TASR/AP Photo

Uvedené tvrdenia napísal spravodajský server Vs.hu, odvolávajúc sa na viaceré nezávislé zdroje.

Budapešť 15. januára (TASR) - Šéfredaktor pravicového týždenníka Magyar Demokrata András Bencsik dnes poprel, že by sa predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vzdal podpory vláde blízkych súkromných pravicových médií, ako aj údajné Orbánovo vyhlásenie, že vláda sa v budúcnosti chce opierať výhradne o verejnoprávne médiá.

Uvedené tvrdenia napísal spravodajský server Vs.hu, odvolávajúc sa na viaceré nezávislé zdroje. Orbán mal minulý piatok zvolať šéfov médií blízkych vláde, medzi ktorými boli aj šéfredaktor stanice Lánchíd Rádió Otto Gajdics, šéfredaktor týždenníka Heti Válasz Gábor Borókai, šéfredaktori Magyar Nemzetu a serveru Mno.hu, Gábor Liszkay a Gábor Élö, ako aj šéf týždenníka Magyar Demokrata Bencsik.

Bencsik pre agentúru MTI potvrdil, že schôdzka sa uskutočnila a že trvala dve hodiny, ale spresnil, že na nej boli prítomní aj predstavitelia iných médií, nielen pravicových.

Podľa jeho slov predseda vlády zhodnotil uplynulý rok a sformuloval výzvy terajšieho vládneho cyklu. "O peniazoch nebola reč," zdôraznil šéfredaktor.

Podľa nemenovaných zdrojov Orbán vyhlásil, že za najdôležitejší vládny komunikačný kanál budú kabinet i vládna strana Fidesz považovať verejnoprávne médiá. Šéfov súkromných médií mal údajne upozorniť na to, aby neočakávali v budúcnosti významné množstvo reklamy od štátu a aby sa "postavili na vlastné nohy".