Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V. Orbán: Neverím, že mladí Maďari idú do zahraničia iba kvôli mzdám

Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán. Foto: TASR AP

Medzi dôvodmi, ktoré by mladých mali motivovať vrátiť sa domov, menoval predseda vlády finančne neoceniteľnú bezpečnosť, ale napríklad aj skutočnosť, že v Maďarsku nie sú prítomní migranti.

Budapešť 25. novembra (TASR) - Mladým ľuďom nie je možné zabrániť v tom, aby odišli z Maďarska pracovať do zahraničia, a ani im v tom netreba brániť, myslí si predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. V rozhovore pre dnešné vydanie ekonomického denníka Világgazdaság premiér zdôraznil, že je dôležité, aby sa mali kam vrátiť.

"Tí, ktorí majú dostatok odvahy, nech idú, treba ich v tom podporovať. Dôležité však je, aby existovala krajina, do ktorej sa kedykoľvek môžu vrátiť. Nedomnievam sa, že za ich rozhodnutím je iba rozdiel v európskych a maďarských mzdách," dodal Orbán.

Medzi dôvodmi, ktoré by týchto mladých mali motivovať vrátiť sa zo zahraničia domov, menoval predseda vlády "finančne neoceniteľnú" bezpečnosť, zákaz výroby geneticky modifikovaných potravín, ale napríklad aj skutočnosť, že v Maďarsku nie sú prítomné masy migrantov.