Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Orbán: Pellegriniho víťazstvo je víťazstvom zástancov mieru v Európe

Slovenský premiér Robert Fico (vpravo) a maďarský premiér Viktor Orbán sa usmievajú počas druhého záverečného dňa summitu EÚ v Bruseli v piatok 22. marca 2024. Foto: TASR/AP

Pellegrini zvíťazil v druhom kole prezidentských volieb so ziskom 53,12 percenta hlasov. Jeho súpera Ivana Korčoka podporilo 46,87 percenta voličov.

Budapešť 7. apríla (TASR) - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v nedeľu zablahoželal Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v sobotňajšom druhom kole volieb prezidenta SR, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

"Srdečne blahoželám Petrovi Pellegrinimu k jeho suverénnemu víťazstvu v slovenských prezidentských voľbách. Je to veľká výhra pre ľudí a veľká výhra pre zástancov mieru v celej Európe!" napísal Orbán na sociálnej sieti X. Svoj príspevok zakončil v slovenskom jazyku: "Blahoželáme, pán prezident!"

Pellegrini zvíťazil v druhom kole prezidentských volieb so ziskom 53,12 percenta hlasov. Jeho súpera Ivana Korčoka podporilo 46,87 percenta voličov. Volebná účasť dosiahla vyše 61 percent, vyplýva z oficiálnych výsledkov zverejnených v nedeľu Štátnou komisiou pre voľby a kontrolu financovania politických strán.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)