Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V. Orbán: Plot na južných hraniciach chráni pred migrantmi Budapešť

Na snímke Viktor Orbán. Foto: TASR/AP

Podľa komerčnej televízie ATV premiér povedal, že maďarské hlavné mesto je jedným z najbezpečnejších miest na svete.

Budapešť 4. apríla (TASR) - Plot na južných hraniciach Maďarska chráni pred migrantmi v prvom rade Budapešť, vyhlásil v stredu predseda maďarskej vlády Viktor Orbán na slávnostnom otvorení kampusu Národnej univerzity verejných služieb (NKE).

Podľa komerčnej televízie ATV premiér povedal, že maďarské hlavné mesto je jedným z najbezpečnejších miest na svete. "Stačí však jedno zlé rozhodnutie a svoju Budapešť nespoznáme," dodal Orbán.

"Žiť a vychovávať deti v Budapešti, mať v nej pocit bezpečia svojej rodiny, to sú dobré veci. V mestách prisťahovaleckých krajín tomu tak ale nie je. V nedeľu v parlamentných voľbách budú obyvatelia hlavného mesta rozhodovať práve o tom," cituje agentúra MTI z prejavu predsedu vlády.

Orbán podčiarkol, že migrácia ohrozuje v prvom rade Budapešť a Budapešťanov. Pripomenul, že bezpečnosť Maďarov je prioritou jeho vlády. V nedeľňajších parlamentných voľbách podľa jeho slov ide o budúcnosť Maďarov.

"Naši protivníci nemajú záujem na silnej a fungujúcej vláde. Chcú slabý štát a slabú vládu, ktorá vykoná nariadenia zvonka. Pre nás je však Maďarsko prvoradé - chceme si písať vlastné dejiny, a to po maďarsky," uzavrel predseda maďarskej vlády.

spravodajca TASR Ladislav Vallach