Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Orbán pozdravil židov pri príležitosti začiatku ich Nového roka

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Orbán zdôraznil, že maďarská vláda pracuje na vytvorení budúcnosti, v ktorej budú ľudí spájať domov, národ, láska k rodine, úcta k náboženským tradíciám a oprávnená ochrana pred vonkajšími hrozbami.

Budapešť 20. septembra (TASR) - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán dnes pri príležitosti židovského Nového roka pozdravil predstaviteľov maďarských židov. Agentúru MTI o tom informoval jeho hovorca Bertalan Havasi.

Pozdravný list adresoval premiér predsedom Zväzu židovských náboženských obcí v Maďarsku, Nadácie dedičstva maďarských židov, Maďarskej ortodoxnej izraelitskej náboženskej obci a hlavnému rabínovi Jednotnej maďarskej izraelitskej náboženskej obce.

"Maďarská vláda pracuje na vytvorení budúcnosti, v ktorej budú ľudí spájať domov, národ, láska k rodine, úcta k náboženským tradíciám a oprávnená ochrana pred vonkajšími hrozbami," zdôraznil Orbán v liste.

Začiatok židovského Nového roka v tomto roku pripadol na 21. septembra. Začína sa už v stredu 20. septembra po západe Slnka ako všetky židovské sviatky.