Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

Orbán sa v Buenos Aires krátko rozprával so Zelenským

Na archívnej snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Z nahrávky zaznamenanej v hosťovskej miestnosti argentínskeho parlamentu nie je jasné, o čom maďarský premiér s ukrajinským prezidentom hovoria.

Budapešť/Buenos Aires 10. decembra (TASR) - Maďarský premiér Viktor Orbán a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v nedeľu krátko stretli v Buenos Aires pri príležitosti inaugurácie nového argentínskeho prezidenta Javiera Mileia. S odvolaním sa na web The New Voice of Ukraine (NV) to uviedol server magyarnemzet.hu, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

NV na platforme X zverejnil krátky videozáznam stretnutia Orbána so Zelenským a uviedol, že politici sa stretli pred nadchádzajúcim summitom Európskej únie. Tam môžu byť na programe aj prístupové rokovania Ukrajiny do EÚ, ktoré Orbán odmieta, dodáva NV.

Z nahrávky zaznamenanej v hosťovskej miestnosti argentínskeho parlamentu nie je jasné, o čom maďarský premiér s ukrajinským prezidentom hovoria.

Ukrajinské médiá pripomenuli, že Zelenskyj predtým telefonoval s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom, ktorý maďarského premiéra prijal v piatok.

Orbán podľa webu magyarnemzet.hu už viackrát jasne povedal, že medzi členskými štátmi neexistuje dohoda v otázke členstva Ukrajiny v Únii, preto by bolo najlepšie, keby tento bod do programu summitu ani nebol zaradený.


(spravodajca TASR Ladislav Vallach)