Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Orbán sa v rámci prípravy na voľby stretne s frakciou Fideszu-KDNP

Na archívnej snímke Viktor Orbán. Foto: TASR/AP

Počas premiérovho prejavu - ako zvyčajne - zrejme aj teraz budú musieť poslanci odovzdať svoje mobilné telefóny, aby nič nepreniklo na verejnosť.

Budapešť 14. februára (TASR) - Príprava na aprílové parlamentné voľby v Maďarsku je hlavnou témou výjazdového rokovania parlamentných frakcií strán vládneho bloku Fidesz - Kresťanskodemokratická ľudová strana (KDNP), ktoré sa za účasti premiéra Viktora Orbána uskutoční v stredu večer v severomaďarskom mestečku Visegrád.

Podľa internetovej stránky komerčnej televízie ATV sa dvojdňová schôdzka koná 54 dní pred voľbami a bude neverejná. Orbán už tradične zhodnotí situáciu krajiny a pripraví poslancov na predvolebnú kampaň, pričom určí jej smerovanie a jednotnú komunikáciu.

Počas premiérovho prejavu - ako zvyčajne - zrejme aj teraz budú musieť poslanci odovzdať svoje mobilné telefóny, aby nič nepreniklo na verejnosť.

Rokovanie frakcií sa dotkne aj sprísneného návrhu balíka zákonov na potlačenie nelegálneho prisťahovalectva, tzv. zákona "Stop Sorosovi".

Podľa ATV zaradením ustanovení, ktorých schválenie si vyžaduje dvojtretinovú väčšinu poslaneckých hlasov a ktoré opozícia s najväčšou pravdepodobnosťou odmietne, chce vláda dosiahnuť, aby Fidesz mohol opozíciu v predvolebnej kampani obviniť z toho, že je podriadená záujmom amerického finančníka Georgea Sorosa.

spravodajca TASR Ladislav Vallach