Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Orbánov štáb rokuje o vplyvoch parížskych útokov na vnútornú politiku

Maďarský premiér Viktor Orbán Foto: TASR/AP

Informoval o tom spravodajský server Vs.hu, ktorý pripomína, že kvôli tragickým udalostiam vo Francúzsku odročili dnešný zjazd vládnucej strany Fidesz.

Budapešť 15. novembra (TASR) - O vplyvoch piatkových teroristických útokov v Paríži na maďarskú vnútornú politiku začal dnes podvečer v Budapešti mimoriadne rokovať politický štáb predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána. Informoval o tom spravodajský server Vs.hu, ktorý pripomína, že kvôli tragickým udalostiam vo Francúzsku odročili dnešný zjazd vládnucej strany Fidesz.

Rokovania sa zúčastnia okrem Orbána aj šéf štábu a minister riadiaci Kabinet predsedu vlády Antal Rogán, najbližší poradca premiéra Árpád Habony, štátny tajomník úradu vlády pre komunikáciu Bence Tuzson, riaditeľ ústrednej kancelárie Fideszu Gábor Kubatov a predseda parlamentnej frakcie Fideszu Lajos Kósa.

Cieľom schôdzky je nájsť odpoveď na otázku, ako zmeniť doterajšiu komunikáciu strany týkajúcu sa migračnej krízy vo svetle piatkových udalostí. Zrejme sa však rozhodne aj o termíne odročeného zjazdu.

Orbán mal na zjazde hovoriť aj o rizikách masovej migrácie, pričom parížske teroristické útoky vlastne potvrdili jeho dávnejšie varovania. Podľa predsedníctva Fideszu by však v danej situácii bolo "nevkusné" pripomínať to, píše Vs.hu.