Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Oslavy vietnamského Nového roka majú už 14 obetí

Na snímke sošky kohútov nna predaj v obchode v starej štvrti vietnamskej metropoly Hanoja 26. januára 2017. Čínsky lunárny nový rok sa začína 28. januára 2017 a bude sa niesť v znamení ohnivého kohúta. Foto: TASR AP

Nemocnice po celej krajine informovali ďalej o takmer 17.000 zranených v dôsledku dopravných nehôd.

Hanoj 30. januára (TASR) - Prvé tri dni osláv vietnamského Nového roka sprevádzali násilnosti a zmätky, ktoré majú na svedomí najmenej 14 ľudí a takmer 2200 ľudí sa ocitlo v nemocnici. Informovalo o tom dnes ministerstvo zdravotníctva.

Nemocnice po celej krajine informovali ďalej o takmer 17.000 zranených v dôsledku dopravných nehôd. Havárie na cestách zavinili tiež dosiaľ smrť 73 osôb.

Oslavy sviatku vietnamského Nového roka (Tet Nguyen Dan) trvajú sedem dní. Lunárny Nový rok - druhý mesačný nov po zimnom slnovrate - pripadol v roku 2017 na 28. januára.

Násilnosti väčšinou páchajú opití na večierkoch a v kluboch, ktoré sa počas tohto vietnamského najdôležitejšieho sviatku konajú všade v celej krajine. Vlani zahynulo v rámci výtržností v tomto období 13 osôb.

Dovolenky v rámci osláv vietnamského Nového roka pokračujú dnes piatym dňom. Vietnamci sa vrátia do normálneho pracovného života vo štvrtok.