Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

OSN:Útoky poškodili štyri školy v Gaze, bývalo v nich 20.000 utečencov

Palestínčania prehľadávajú trosky budov po raketovom útoku izraelskej armády v husto obývanom utečeneckom tábore Džabálijá na severe pásma Gazy v stredu 1. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Palestínske ministerstvo zdravotníctva v Gaze vo štvrtok informovalo o najmenej 27 obetiach po izraelskom útoku neďaleko školy v tábore Džabálijá.

Gaza 2. novembra (TASR) — Agentúra OSN pre pomoc a prácu v prospech palestínskych utečencov (UNRWA) vo štvrtok oznámila, že štyri jej školy v pásme Gazy, v ktorých sa ukrývalo takmer 20.000 vysídlených osôb, sú v dôsledku útokov poškodené. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AFP.

Škola v utečeneckom tábore Džabálijá na severe pásma Gazy je poškodená "po dvoch dňoch intenzívneho bombardovanie tejto oblasti", uviedla UNRWA. Ďalšia poškodená škola sa nachádza v utečeneckom tábore Šáti, dve sú v utečeneckom tábore Burajdž.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva v Gaze vo štvrtok informovalo o najmenej 27 obetiach po izraelskom útoku neďaleko školy v tábore Džabálijá. Ďalších 15 obetí hlásili úrady v pásme Gazy v tábore Burajdž.

Konflikt medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas vypukol 7. októbra po koordinovaných útokoch Hamasu na izraelské územie, ktoré si vyžiadali 1400 obetí. Izraelská armáda reagovala odvetnými náletmi na pásmo Gazy, pri ktorých podľa tamojších úradov dosiaľ zahynulo viac ako 9000 ľudí.