Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Osobné predmety rumunského diktátora Ceaušesca vydražili za 50.000 eur

Za 50.000 eur sa predali v stredu na dražbe v hoteli Athenee Palace Hilton v Bukurešti osobné predmety bývalého rumunského diktátora Nicolae Ceaušesca. Aukcie sa zúčastnili desiatky záujemcov. Foto: TASR/AP

Aukcie sa zúčastnili desiatky záujemcov, informovala dnes agentúra AP. Podľa aukčnej spoločnosti Artmark sa zo 116 predmetov vydražilo 78 položiek.

Bukurešť 26. marca (TASR) - Za 50.000 eur sa predali v stredu na dražbe v hoteli Athenee Palace Hilton v Bukurešti osobné predmety bývalého rumunského diktátora Nicolae Ceaušesca. Aukcie sa zúčastnili desiatky záujemcov, informovala dnes agentúra AP.

Podľa aukčnej spoločnosti Artmark sa zo 116 predmetov vydražilo 78 položiek. V ponuke boli luxusné predmety i memorabílie historickej hodnoty. Záujemcovia sa do dražby zapojili aj telefonicky a on-line.

Fotogaléria z dražby



Zberateľským magnetom bol okrem iného Ceaušescov členský preukaz Komunistickej strany Rumunska (KSR), ktorý dostal v roku 1954, keď sa KSR nazývala Rumunská strana pracujúcich. Preukaz sa vydražil za 2000 eur.

Nicolae Ceaušescu stál na čele jedného z najrepresívnejších režimov vo východnej Európe, komentuje AP. Napriek tomu stále fascinuje niektorých ľudí, a to aj 25 rokov po tom, ako ho počas revolúcie v roku 1989 spolu s manželkou Elenou popravili.