Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Ostrov Giglio požaduje odškodnenie za haváriu lode Costa Concordia

Foto: TASR/AP

Ostrov Giglio požaduje od prevádzkovateľa odškodnenie a práve v tejto súvislosti sa s predmetnou žiadosťou obrátil na súd v Grossete.

Rím 14. septembra (TASR) - Samospráva talianskeho ostrova Giglio, pri ktorom došlo 13. januára k tragickej havárii luxusnej lode Costa Concordia, požaduje súdne zaistenie majetku prevádzkovateľa plavidla, lodnej spoločnosti Costa Crociere so sídlom v Janove za účelom pokrytia spôsobených škôd.

Ich presný rozsah bude možné určiť až po odstránení lode z miesta havárie, škody sú však s určitosťou obrovské, vyhlásil vo štvrtok pre talianske médiá právny zástupca vedenia ostrova Alessandro Lecci. Charakter škôd však nešpecifikoval.

Ostrov Giglio požaduje od prevádzkovateľa odškodnenie a práve v tejto súvislosti sa s predmetnou žiadosťou obrátil na súd v Grossete. Podľa mediálnych zdrojov pôjde o odškodnenie za znečistenie pobrežných vôd ostrova a chránenej oblasti v jeho okolí. Prítomnosť vraku lode spôsobila ostrovu aj únik príjmov v oblasti cestovného ruchu, aj keď samotný fakt, že tu Costa Concordia ešte stále zostáva, v lete prilákal na ostrov mnoho zvedavcov.