Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Otec strelil v škole synovi do hlavy, potom spáchal samovraždu

Ilustračné foto Foto: TASR

Chlapca urgentne operovali, popoludní bol v kritickom stave.

St. Pölten 25. mája (TASR) - Hrozný krvavý čin sa dnes ráno odohral v základnej škole v dolnorakúskom St. Pöltene, kde 37-ročný muž strelil do hlavy svojmu osemročnému synovi, a potom utiekol.

Chlapca previezli do nemocnice so životunebezpečnými zraneniami. Otca našli zhruba po hodine v havarovanom aute na poľnej ceste v mestskej časti Ratzersdorf. Spáchal samovraždu, strelil si do hlavy.

Podľa doterajších informácií prišiel muž zhruba o 8.30 h do školy a vyzdvihol chlapca z triedy. Vzal ho do šatne a namieril na neho zbraň. Nie je jasné, či bola pritom aj sedemročná sestra, dievča však nebolo zranené.

Chlapca urgentne operovali, popoludní bol v kritickom stave. V čase činu boli náhodou v škole štyria záchranári, ktorí mali deťom porozprávať o svojej práci.

Vďaka tomu dostal chlapec profesionálnu pomoc zhruba pol minúty po čine, kým po piatich minútach prišiel lekár zo záchranky a dával mu umelé dýchanie. Už keď dieťa našli záchranári, nebolo schopné komunikácie.

Motívom činu mohli byť problémy v rodine. Muža pred niekoľkými dňami odviedla z bytu polícia, očividne kvôli násiliu v rodine. Mal zákaz vrátiť sa.

Po tom, ako bolo jasné, že je muž na úteku, rozbehlo sa veľké pátranie. Polícia sa obávala, že by mohol niečo urobiť manželke. Išlo o tureckého občana, ktorý údajne vyrástol v Rakúsku. Keď ho našli, bol už mŕtvy. Lokalizovali ho pomocou mobilného telefónu. Auto bolo prevrátené na strechu.