Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Ozbrojenci obsadili budovu ministerstva vnútra v Saná

Informovali o tom jemenskí vládni predstavitelia. Útočníci, ktorí sa zmocnili budovy, nakrátko zadržali aj niekoľko zamestnancov.

Saná 29. júla (TASR) - Približne 100 ozbrojených príslušníkov jemenských kmeňov preniklo dnes do budovy ministerstva vnútra v jemenskej metropole Saná s požiadavkou, aby ich prijali do policajnej služby. Informovali o tom jemenskí vládni predstavitelia.

Útočníci, ktorí sa zmocnili budovy, nakrátko zadržali aj niekoľko zamestnancov. Rukojemníkov však o niekoľko hodín neskôr prepustili, uviedol zdroj z ministerstva pre agentúru Reuters s tým, že vzbúrenci stále okupujú budovu.

Bezprostredne nebolo známe, či pri útoku niekto utrpel zranenia.

Ozbrojení príslušníci jemenských kmeňov sa v júni pridali k vládnym jednotkám podporovaným Spojenými štátmi, ktoré uskutočňujú ofenzívu proti islamistickým militantom napojeným na al-Káidu. Podarilo sa im získať späť pod kontrolu viacero kľúčových miest na nepokojnom juhu krajiny.

V minulosti jemenské kmene podporovali aj zosadeného dlhoročného prezidenta Alího Abdalláha Sáliha, ktorý vlani prišiel o moc po vlne protivládnych demonštrácií.