Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Ozbrojenci v Mali uniesli cudzincov pracujúcich na výstavbe cesty

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Predstaviteľ armády potvrdil, že unesení Číňania a Mauritánci pracovali na výstavbe ciest v regióne.

Bamako 18. júla (TASR) - Malijské ozbrojené sily v sobotu oznámili, že na juhozápade krajiny došlo k únosu troch čínskych a dvoch mauritánskych občanov. Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa malijskej armády cudzincov uniesla skupina ozbrojených mužov, ktorí zaútočili na stavenisko 55 kilometrov od mesta Kwala. Útočníci tam zároveň zničili rôzne zariadenia vrátane žeriavu a vyklápacích nákladných áut patriacich čínskej a mauritánskej stavebnej spoločnosti. Predstaviteľ armády potvrdil, že unesení Číňania a Mauritánci pracovali na výstavbe ciest v regióne.

Mali už niekoľko rokov zápasí s islamistickým povstaním, ktoré vypuklo na severe krajiny v roku 2012 a následne sa rozšírilo do vnútrozemia a susedných štátov Burkina Faso a Niger. Únosy tam nie sú zriedkavým javom, pričom ich terčami bývajú domáci obyvatelia aj cudzinci.

V dôsledku bojov v regióne prišlo o život už niekoľko tisíc ľudí a státisíce museli opustiť svoje domovy. Ako ďalej poznamenala AFP, povstanie má zároveň devastačné dopady na hospodárstvo Mali, ktoré je považované za jeden z najchudobnejších štátov na svete.