Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

P. Porošenko nevylučuje stretnutie s V. Putinom vo Francúzsku

Petro Porošenko Foto: FOTO TASR/AP

Porošenko uviedol, že mierový plán pre ukončenie zrážok medzi separatistami a vládnymi silami na východe Ukrajiny, bude zahŕňať decentralizáciu moci, širokú amnestiu a miestne voľby.

Varšava 4. júna (TASR) - Novozvolený ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes uviedol, že je možné, že sa stretne s ruským prezidentom Vladimirom Putinom na tohtotýždňových podujatiach vo Francúzsku pri príležitosti výročia vylodenia spojencov v Normandii.

"Momentálne nie je stretnutie mňa a Putina plánované, avšak nevylučujem, že by sa mohlo uskutočniť takom či onakom formáte," povedal Porošenko na tlačovej konferencii vo Varšave. Jeho vyjadrenia priniesla agentúra Reuters.

Porošenko tiež uviedol, že mierový plán pre ukončenie zrážok medzi separatistami a vládnymi silami na východe Ukrajiny, na ktorom pracuje, bude zahŕňať decentralizáciu moci, širokú amnestiu a miestne voľby.

O týchto plánoch podľa vlastných slov počas návštevy Poľska hovoril s lídrami USA, Kanady a európskych štátov, s ktorými sa zhodol, že diskusie budú pokračovať v Normandii. Putin patrí k lídrom pozvaným na tamojšie spomienkové podujatia.