Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Pak Pjong-sok rokoval v ČR aj o spolupráci v energetike

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Predseda juhokórejského Národného zhromaždenia Pak Pjong-sok pricestoval do Česka vo štvrtok po päťdňovej návšteve Moskvy.

Praha/Soul 29. mája (TASR) - Predseda juhokórejského Národného zhromaždenia Pak Pjong-sok v piatok v Prahe počas stretnutia s českým premiérom Andrejom Babišom zdôraznil, že Južná Kórea by mohla byť pre Česko ideálnym partnerom pre projekty z oblasti jadrovej energetiky. Informovala o tom v sobotu agentúra Jonhap.

"Pokiaľ ide o čas výstavby, náklady a prevádzkové schopnosti, sme silnejší než ktorákoľvek iná krajina," uviedol Park. Dodal, že "naše skvelé riešenia v oblasti kybernetickej bezpečnosti sa dajú použiť aj v jadrových elektrárňach".

Poukázal i na to, že ak by Južná Kórea získala možnosť pôsobiť v ČR v danej sfére, mohlo by to posilniť vzťahy medzi oboma štátmi.

Pak pricestoval do Česka vo štvrtok po päťdňovej návšteve Moskvy. Má za sebou stretnutie s českým prezidentom Milošom Zemanom, s ktorým rokovali o ekonomickej spolupráci, Severnej Kórei a pandémii vyvolanej novým koronavírusom.