Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Pri výbuchu bomby v Pakistane zahynuli dvaja vojaci

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

K útoku došlo v meste Derá Ismáíl Chán, bývalej bašte pakistanského Talibanu v provincii Chajbar Paštúnchvá hraničiacej s Afganistanom.

Islamabad 21. marca (TASR) — Bomba umiestnená pri ceste vo štvrtok zabila na severozápade Pakistanu dvoch vojakov a ďalších 15 zranila, uviedli tamojší predstavitelia. TASR o tom informuje na základe správy AP.

K útoku došlo v meste Derá Ismáíl Chán, bývalej bašte pakistanského Talibanu v provincii Chajbar Paštúnchvá hraničiacej s Afganistanom. K zodpovednosti za útok sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina.

Islamabad v pondelok letecky útočil na území Afganistanu proti militantom, ktorých podozrieva z nedávneho útoku na bezpečnostné sily na svojom území. Taliban pakistanské nálety odsúdil a informoval, že pri útokoch zahynulo osem detí a žien.

Napätie na hraniciach medzi Pakistanom a Afganistanom vzrástlo po roku 2021, keď moc v Kábule prevzala vláda Talibanu. Islamabad tvrdí, že militantné skupiny podnikajú pravidelné útoky na jeho územie zo susednej krajiny.