Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pakistan:Počet obetí bombového útoku v šiitskej mešite sa zvýšil na 49

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Počet obetí výbuchu, ktorý otriasol preplnenou šiitskou mešitou v meste Šikárpur na juhu Pakistanu, vzrástol podľa tamojších predstaviteľov na 49.

Islamabad 30. januára (TASR) - Počet obetí výbuchu, ktorý otriasol preplnenou šiitskou mešitou v meste Šikárpur na juhu Pakistanu, vzrástol podľa tamojších predstaviteľov na 49, pričom ďalších 31 osôb so zraneniami hospitalizovali.

Napísala to agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľa mesta Šikárpur v provincii Sindh, približne 500 kilometrov severne od provinčnej metropoly Karáči.

Časti mešity sa po explózii, ku ktorej došlo počas piatkových modlitieb, zrútili a uväznili viacero zranených v troskách.

Zodpovednosť za útok prevzala organizácia Džundulláh, odštiepenecká skupina pakistanského Talibanu, ktorá vlani vyjadrila podporu džihádistickej organizácii Islamský štát (IS).

"Naším cieľom bola šiitská komunita... Sú to naši nepriatelia,"
odkázal Džundulláh prostredníctvom svojho hovorcu.

Šiiti tvoria približne pätinu z celkového počtu 180 miliónov obyvateľov Pakistanu. Od roku 2012 zahynulo v krajine pri útokoch viac než 800 šiitov, uvádza ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW).