Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Pakistanské úrady popravili prvých ľudí od zrušenia moratória

Zavraždili sestry lebo tancovali v daždi. Foto: Youtube

Ide o prvú popravu v krajine po nedávnom zrušení moratória na trest smrti, ktorého nasledovalo po utorňajšej masakre študentov na strednej vojenskej škole v Pešávare, napísala agentúra AP.

slamabad 19. decembra (TASR) - Pakistanské úrady popravili obesením dvoch mužov odsúdených za militantné aktivity. Ide o prvú popravu v krajine po nedávnom zrušení moratória na trest smrti, ktorého nasledovalo po utorňajšej masakre študentov na strednej vojenskej škole v Pešávare, napísala agentúra AP.

Dvaja nemenovaní pakistanskí predstavitelia a štátna televízia pre AP uviedli, že poprava sa uskutočnila dnes popoludní v meste Fajsalabad.

Miestne médiá informovali, že oboch popravených mužov odsúdili vojenské súdy - jedného v súvislosti v útokom na veliteľstvo armády v roku 2009 a druhého za účasť na príprave atentátu na bývalého prezidenta Parvíza Mušarrafa.

Pakistanský premiér Naváz Šaríf zrušil v stredu moratórium na trest smrti. Stalo sa tak v súvislosti s útokom fundamentalistického hnutia Taliban na štátnu vojenskú školu v meste Pešávar, pri ktorom prišlo o život 141 ľudí, prevažne detí.

V Pakistane sa dnes končí trojdňový štátny smútok za 132 deťmi a deviatimi zamestnancami školy, ktorí sa stali obeťou najtragickejšieho útoku spáchaného doteraz hnutím Taliban na území krajiny.