Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pakistanského exprezidenta Mušarrafa nakrátko hospitalizovali

Na archívnej bývalý pakistanský prezident Parvíz Mušaráf Foto: TASR/AP

Mušarraf sa dostal k moci v roku 1999 vojenským prevratom a v prezidentskom úrade pôsobil do roku 2008, keď bol nútený odstúpiť, pretože jeho popularita prudko klesla a hrozilo mu trestné stíhanie.

Islamabad 11. februára (TASR) - Bývalého pakistanského prezidenta Parvíza Mušarrafa previezli dnes náhle do nemocnice v prístavnom meste Karáči, pretože cítil bolesť v hrudníku a mal problémy s dýchaním. Nakrátko ho hospitalizovali, ale neskôr mu umožnili ísť domov. Informovala o tom hovorkyňa exprezidenta Ásíja Isháková a vysokopostavený predstaviteľ Mušarrafovej strany Muhammad Amdžad.

Generálny tajomník strany Pakistanská moslimská liga Amdžad uviedol, že Mušarrafa liečili na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici, do ktorej ho priviezli rodinní príslušníci. Doplnil, že lekári urobili Mušarrafovi niekoľko potrebných testov a potom sa za prísnych bezpečnostných opatrení vrátil domov.

Mušarrafova hovorkyňa takisto potvrdila tlačovej agentúre AP, že bývalého najvyššieho veliteľa armády a exprezidenta už z nemocnice prepustili.

Mušarraf sa dostal k moci v roku 1999 vojenským prevratom a v prezidentskom úrade pôsobil do roku 2008, keď bol nútený odstúpiť, pretože jeho popularita prudko klesla a hrozilo mu trestné stíhanie. V posledných rokoch bol postavený pred súd za vlastizradu v podobe pozastavenia platnosti pakistanskej ústavy v roku 2007 a za nezákonné zadržiavanie veľkého počtu sudcov.