Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Pakistanský minister vnútra sa stal terčom strelného útoku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Páchateľom útoku bol 22-ročný muž, ktorého okolostojaci účastníci mítingu a ochranka zneutralizovali. Následne ho zatkla polícia.

Islamabad 6. mája (TASR) - Pakistanský minister vnútra Ahsan Ikbal sa v nedeľu na záver predvolebného zhromaždenia v meste Naroval v štáte Pandžáb stal terčom útoku. Minister utrpel strelné poranenie, jeho život však nie je ohrozený. Informovala o tom agentúra AP.

Páchateľom útoku bol 22-ročný muž, ktorého okolostojaci účastníci mítingu a ochranka zneutralizovali. Následne ho zatkla polícia. Motív páchateľovho konania zatiaľ nie je známy.

Ikbal je jedným z významných členov vládnej Pakistanskej moslimskej ligy (PML) a do Pandžábu pricestoval, aby získal podporu voličov pred júlovými parlamentnými voľbami.

Útok na Ikbala odsúdili členovia vlády i lídri opozície. Jej najvýznamnejší predstaviteľ Churšíd Šáh označil útok za pokus vykresliť bezpečnostné zložky ako neschopné a vytvoriť v krajine pred voľbami atmosféru strachu. Obľúbený opozičný politik Imran Chán a jeho strana žiadajú prešetriť pozadie útoku, ktoré viaceré pakistanské médiá medzičasom označili za pokus o atentát.