Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Palestínčania obvinili troch príbuzných z vraždy ženy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Organizácie združujúce Palestínčanky informovali, že tento rok pri sporoch sprevádzaných domácim násilím bolo zabitých 18 žien.

Ramalláh 12. septembra (TASR) - Traja ľudia, všetko príbuzní, sú obvinení zo smrti 21-ročnej ženy, oznámil vo štvrtok palestínsky generálny prokurátor Akram al-Chatíb so sídlom v palestínskej enkláve západný breh Jordánu (Predjordánsko). Vo verejnosti však vládne podozrenie, že išlo o vraždu zo cti, napísala agentúra AP.

Umelecká maskérska Isráa Ghrajibová z dediny ležiacej neďaleko predjordánskeho mesta Betlehem zomrela v auguste, keď v nemocnici podľahla vážnym zraneniam. Priatelia a aktivisti za práva žien majú podozrenie, že Ghrajibovej mužskí príbuzní na ňu zaútočili za video, ktoré zverejnila na internete. Tento záznam údajne zachytáva jej rande s mužom, ktorý ju už požiadal o ruku.

Generálny prokurátor al-Chatíb vo štvrtok povedal, že traja príbuzní mladej ženy sú obvinení z vraždy, ale vylúčil vraždu zo cti ako motív.

Demonštranti požadujúci spravodlivosť v uvedenom prípade vyhlásili, že s obvineniami sú spokojní.

Organizácie združujúce Palestínčanky informovali, že tento rok pri sporoch sprevádzaných domácim násilím bolo zabitých 18 žien. V mnohých prípadoch je podozrenie, že išlo o vraždy zo cti.