Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Palestína sa pokúsila vypáliť raketu na Izrael, dopadla v pásme Gazy

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Izraelské vedenie pripisuje zodpovednosť za ostreľovanie juhu územia Izraela Hamasu, ktoré je v pásme Gazy vládnucim politickým subjektom.

Jeruzalem 24. októbra (TASR) - Izraelské letectvo dnes podniklo nálet na pozície palestínskych ozbrojencov v pásme Gazy. Išlo o reakciu na palestínsky pokus o raketové ostreľovanie osídlených oblastí na juhu Izraela.

Tlačová služba izraelskej armády informovala, že pokus palestínskych militantov o zasiahnutie juhu Izraela raketami vypálenými z pásma Gazy aktivoval sirény systému protivzdušnej obrany.

Palestínska raketa podľa údajov izraelskej armády spadla ešte na území pásma Gazy.

"Ani jedna raketa nedopadla na izraelské územie. V reakcii na tento útok izraelské letectvo podniklo nálet na vojenské stanovište hnutia Hamas v severnej časti pásma Gazy," dodala tlačová služba.

Izraelské vedenie pripisuje zodpovednosť za ostreľovanie juhu územia Izraela práve Hamasu, ktoré je v pásme Gazy vládnucim politickým subjektom. Izrael od Hamasu žiada, aby zabezpečil, že prímerie dohodnuté pred dvoma rokmi - po poslednom ozbrojenom konflikte - budú dodržiavať všetky palestínske frakcie.

Izraelský spravodajský server Ynetnews poznamenal, že dnešný pokus o raketový útok na juh Izraela sa odohral v čase, keď Izraelčania slávia ďalší zo svojich sviatkov - Radosť z Tóry (Simchat Tórá), ktorý symbolizuje skončenie ročného cyklu čítaní z Tóry a započatie nového.