Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Palestínski militanti raketami útočili na územie Izraela

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Brigády al-Kuds oznámili, že cieľom ich útokov boli izraelské mestá Sderot, Nir Am a obývané oblasti na juhu Izraela pri hraniciach s Pásmom Gazy.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Gaza 7. mája (TASR) - Ozbrojené krídlo organizácie Palestínsky islamský džihád v pondelok uviedlo, že jeho militanti podnikli raketové útoky z územia Gazy smerom na juh Izraela. Išlo pritom o odvetu za izraelské letecké útoky na palestínske územia, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Brigády al-Kuds oznámili, že cieľom ich útokov boli izraelské mestá Sderot, Nir Am a obývané oblasti na juhu Izraela pri hraniciach s Pásmom Gazy.

Izraelská armáda informovala, že v komunitách blízko Pásma Gazy sa ozývali sirény leteckého poplachu.

Izrael v pondelok letecky bombardoval východnú časť mesta Rafah na juhu Pásma Gazy. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok vyhlásil, že jeho vojnový kabinet bude pokračovať v operácii v Rafahu s cieľom vystupňovať tlak na Hamas, aby prepustil zvyšných izraelských rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy, i v záujme dosiahnutia ďalších vojenských cieľov krajiny.

Agentúra Reuters v noci na utorok citovala nemenovaného amerického predstaviteľa, podľa ktorého sú USA pre najnovšie izraelské nálety na Rafah znepokojené, nedomnievajú sa však, že predstavujú rozsiahlejšiu vojenskú operáciu do husto obývaných častí tohto mesta.