Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Palestínsky Fatah rokoval v Ramalláhu s egyptskou tajnou službou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ďalšia egyptská delegácia rokovala s Hamasom v pásme Gazy, ktoré táto skupina kontroluje od roku 2007, v utorok a stredu.

Ramalláh 19. októbra (TASR) - Poprední členovia palestínskeho hnutia Fatah sa vo štvrtok večer stretli v predjordánskom meste Ramalláh s delegáciou vysokopostavených členov egyptskej tajnej služby. Informovala o tom v piatok agentúra Anadolu.

Členovia delegácie, v ktorej bol aj zástupca riaditeľa tajnej služby, informovali zástupcov Fatahu o výsledkoch svojho štvrtkového stretnutia s predstaviteľmi militantnej skupiny Hamas v pásme Gazy. Tam sa dostali cez izraelský hraničný priechod Erez.

Ďalšia egyptská delegácia rokovala s Hamasom v pásme Gazy, ktoré táto skupina kontroluje od roku 2007, v utorok a stredu.

Tieto návštevy sa konali uprostred prebiehajúceho úsilia Káhiry o dosiahnutie prímeria medzi Izraelom a militantnými skupinami v pásme Gazy, ako aj úsilia o dosiahnutie zmierenia medzi súperiacimi palestínskymi politickými frakciami.

Predchádzajúce dohody o zmierení medzi Hamasom a Fatahom, na čele ktorého stojí palestínsky prezident Mahmúd Abbás, nepriniesli ovocie kvôli pretrvávajúcim rozdielom medzi oboma frakciami.