Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Palestínsky prezident Abbás je stále v nemocnici

Na archívnej snímke Mahmúd Abbás. Foto: TASR/AP

Nové správy o Abbásovom zdravotnom stave nateraz nie sú k dispozícii.

Jeruzalem 21. mája (TASR) - Palestínsky prezident Mahmúd Abbás je naďalej v nemocnici v predjordánskom meste Ramalláh, kde ho hospitalizovali v nedeľu po tom, čo sa u neho objavila vysoká teplota. Informovala o tom agentúra AP.

AP dodala, že nové správy o Abbásovom zdravotnom stave nateraz nie sú k dispozícii.

Palestínske zdroje v nedeľu uviedli, že Abbás má zápal pľúc, je napojený na dýchací prístroj a vnútrožilovo dostáva antibiotiká. Dodali, že Abbás je pri vedomí a zorientovaný.

V priebehu minulého týždňa šlo už o tretiu Abbásovu hospitalizáciu. V utorok palestínsky predák podstúpil nenáročnú operáciu stredného ucha. V nemocnici strávil aj noc zo soboty na nedeľu, keď sa podrobil kontrole po utorňajšom chirurgickom zákroku. Po absolvovaní vyšetrení Abbás nemocnicu opustil. V nedeľu popoludní sa však do nej vrátil s vysokou teplotou.

Osemdesiatdvaročný Abbás je silným fajčiarom. V minulosti mal problémy so srdcom a pred približne desiatimi rokmi absolvoval liečbu rakoviny prostaty. Minulé leto podstúpil vyšetrenia v nemocnici v Ramalláhu a vyvracal chýry o tom, že utrpel mozgovú mŕtvicu.