Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Palestínsky vodič vrazil do izraelských chodcov, štyroch zranil

Izraelskí policajti po útoku na mieste nehody v piatok 6. marca 2015 v Jeruzaleme. Foto: TASR/AP/Sebastian Scheiner

Incident sa stal v tej istej štvrti, ktorá bolo koncom vlaňajška dejiskom série podobných útokov palestínskych vodičov na izraelských obyvateľov čakajúcich na zastávkach mestskej hromadnej dopravy.

Jeruzalem 6. marca (TASR) - Palestínsky vodič vrazil dnes autom do skupiny izraelských chodcov čakajúcich na zastávke mestskej hromadnej dopravy v Jeruzaleme, pričom zranil najmenej štyri osoby. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na tamojšiu políciu.

Incident sa stal priamo v blízkosti stanice izraelskej pohraničnej polície na hlavnom cestnom ťahu v meste neďaleko mestskej štvrte východný Jeruzalem, ktorú obývajú prevažne obyvatelia arabského pôvodu.



Podľa správ agentúry AP vrazil tento útočník do skupiny policajtov, pričom zranil päť ľudí. Agentúra DPA hovorí o štyroch zranených policajtkách.

Podľa hlásenia polície útočníka, ktorý po náraze vyšiel von z auta a pokúšal sa pobodať ľudí prechádzajúcich okolo, postrelili a vzali do väzby. Útočník utrpel vážnejšie zranenie, dodala AP.

Izraelskí policajti po útoku na mieste nehody v piatok 6. marca 2015 v Jeruzaleme.
Foto: TASR/AP/Sebastian Scheiner


Zrazených previezli do nemocnice, nikto však neutrpel vážne zranenia a nie je v ohrození života.

Prípad bude polícia vyšetrovať ako možný teroristický útok.

Dnešný incident sa stal v tej istej štvrti, ktorá bolo koncom vlaňajška dejiskom série podobných útokov palestínskych vodičov na izraelských obyvateľov čakajúcich na zastávkach mestskej hromadnej dopravy. Pri týchto útokoch zomreli traja ľudia a desiatky utrpeli zranenia.