Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Pančovaný alkohol má v Česku už 22. obeť

Štamgasti pijú pivo pred jedným z obchodov s potravinami, 18. septembra 2012 v moravskej obci Brumov-Bylnice. V Českej republike od 14. septembra 2012 stále trvá zákaz predaja a konzumácie tvrdého alkoholu. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V nemocniciach je hospitalizovaných 35 ľudí. Za posledných 24 hodín pribudlo v nemocniciach päť nových prípadov otravy.

Praha 18. septembra (TASR) - Konzumácia pančovaného alkoholu v ČR si vyžiadala 22. obeť. Je ňou žena z okolia Opavy, u ktorej to potvrdila súdna pitva. Ide už o 13. obeť metanolovej aféry v Moravskosliezskom kraji, informoval internetový portál iDNES.cz.

Podľa slov hovorcu Fakultnej nemocnice v Ostrave Tomáša Oborného ide o 71-ročnú ženu z Budišova nad Budišovkou, ktorá zomrela doma 6. septembra.

Počet obetí metylalkoholu sa však môže ďalej zvýšiť, a to jednak kvôli vážnemu stavu viacerých pacientov, jednak kvôli prípadom úmrtí, v ktorých sa čaká ešte na výsledok pitvy.

Za posledných 24 hodín pribudlo podľa informácií ministra zdravotníctva ČR Leoša Hegera v nemocniciach päť nových prípadov otravy. Šéf rezortu po zasadnutí krízového štábu informoval, že hospitalizovaných osôb s predmetnou diagnózou je celkove 35.

Súdna pitva zosnulého muža z Kojetína, ktorý skonal v přerovskej nemocnici, nepreukázala prítomnosť metylalkoholu v jeho organizme.

Práve v okolí Přerova došlo dnes aj k obvineniu ďalšej osoby, istej ženy z regiónu.