Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Pápež František prijal odvolaného trnavského arcibiskupa R. Bezáka

Na kombosnímke vľavo pápež František (FOTO: TASR/AP) a Róbert Bezák (FOTO: TASR - Martin Baumann). Foto: TASR

Bezák sa vlani v júni po generálnej audiencii krátko stretol s pápežom Františkom, ktorému odovzdal list.

Vatikán/Bratislava 10. apríla (TASR) - Pápež František prijal dnes odvolaného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka. Informuje o tom Vatikán na svojej webstránke.



O kauze odvolaného arcibiskupa hovoril so Svätým Otcom vo štvrtok (9.4.) prezident Andrej Kiska. Podľa prezidentových slov o ňom hovorili dlho.



"Dlho sme diskutovali o arcibiskupovi Bezákovi, aj o tom, čo nás na Slovensku trápi," uviedla hlava štátu.

Fotogaléria z návštevy prezidenta u pápeža



Reakcia biskupov

Slovenskí biskupi sú radi, že pápež František dnes prijal emeritného arcibiskupa Róberta Bezáka. V reakcii pre TASR to uviedol hovorca Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Martin Kramara. "Všetky rozhodnutia a kroky Svätého Otca si vážime a plne ich rešpektujeme," dodal Kramara.



Trnavského arcibiskupa odvolal ešte pápež Benedikt XVI. k 2. júlu 2012 na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila na prelome januára a februára 2012.

Na snímke emeritný pápež Benedikt XVI. na oficiálnom vymenovaní 20 nových kardinálov pápežom Františkom vo Vatikáne 14. februára 2015.
Foto: TASR/AP/Andrew Medichini


Následne pôsobil v kláštore redemptoristov v talianskom Bussolengu. Bezák sa vlani v júni po generálnej audiencii krátko stretol s pápežom Františkom, ktorému odovzdal list.