Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Pápež František hovoril s vrchným veliteľom mjanmarskej armády

Pápež František sa zdraví s deťmi v tradičných odevoch na letisku v Rangúne v pondelok 27. novembra 2017. Pápež František pricestoval v pondelok na svoju prvú návštevu Mjanmarska. Na letisku v Rangúne ho vítali miestni predstavitelia katolíckej cirkvi a tisíce veriacich, ktorí pricestovali autobusmi a vlakmi z celej krajiny, píše agentúra Reuters. Po Mjanmarsku navštívi aj Bangladéš. Pápežova cesta sa koná v čase krízy okolo moslimskej menšiny Rohingov, ktorých státisíce utiekli pred násilím z Mjanmarska do Bangladéša. Foto: TASR/AP

František sa s ním stretol ihneď po svojom prílete do Rangúnu v prvý deň svojej cesty po Mjanmarsku a Bangladéši.

Rangún 27. novembra (TASR) - Pápež František sa v pondelok stretol s vrchným veliteľom mjanmarskej armády, generálom Min Aun Hlainom, s ktorým sa rozprával o veľkej zodpovednosti tamojších úradov za zmeny v Mjanmarsku, informovala agentúra AP.

Stretnutie pápeža s generálom a troma členmi mjanmarského úradu pre zvláštne operácie sa konalo v pondelok večer v rezidencii mjanmarského arcibiskupa a trvalo približne 15 minút.

"Hovorili o veľkej zodpovednosti úradov tejto krajiny v tejto prechodnej fáze," povedal bez ďalších podrobností hovorca Vatikánu Greg Burke.

František mal pôvodne rokovanie s generálom Hlainom naplánované na stredu. Stretnutie však preložili a František sa s ním stretol ihneď po svojom prílete do Rangúnu v prvý deň svojej cesty po Mjanmarsku a Bangladéši.

Pápežova cesta sa koná v čase krízy okolo moslimskej menšiny Rohingov, ktorých státisíce utiekli pred násilím z Mjanmarska do Bangladéša. Ostro sledované v tejto súvislosti bude to, či František na svojej ceste zaujme k tejto téme stanovisko.