Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Pápež František pokračuje v programe rušného Veľkonočného týždňa

Pápež František reaguje počas generálnej audiencie na Námestí svätého Petra vo Vatikáne 5. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Pápež sa v stredu priviezol na Námestie svätého Petra v papamobile, deti nechal vyliezať hore do vozidla a mával veriacim.

Vatikán/Rím 5. apríla (TASR) - Pápež František v stredu prišiel na generálnu audienciu na vatikánskom Námestí svätého Petra a pokračuje v plnení programu rušného Veľkonočného týždňa. TASR informuje podľa agentúry ANSA.

Pápež argentínskeho pôvodu strávil minulý týždeň tri dni v nemocnici v Ríme, kde ho prijali pre problémy s dýchaním a zistili mu zápal priedušiek. V sobotu ho prepustili a hneď na druhý deň sa zúčastnil na omši na Kvetnú nedeľu na Námestí svätého Petra.

František bude viesť bohoslužby na Veľkonočné trojdnie (Veľkonočné triduum) - dve budú na Zelený štvrtok, ďalšie dve na Veľký piatok, Veľkonočná vigília v sobotu a omša na Veľkonočnú nedeľu, po ktorej prednesie tradičné posolstvo Urbi et Orbi (Mestu a svetu).

Pápež sa v stredu priviezol na Námestie svätého Petra v papamobile, deti nechal vyliezať hore do vozidla a mával veriacim. Keď kráčal ku kreslu, pomáhal si pri chôdzi palicou, pretože má dlhodobo problémy z kolenom.