Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Pápež František sa modlil za obete bruselských útokov

Na snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Hlava katolíckej cirkvi tiež apelovala na všetkých ľudí dobrej vôle, aby sa spojili v jednomyseľnom odsúdení utorkových útokov.

Brusel 23. marca (TASR) - Pápež František sa dnes spoločne s tisíckami veriacich zhromaždených na Námestí svätého Petra modlil za obete utorkových teroristických útokov Bruseli. Informovala o tom agentúra AP.

Na konci pravidelnej generálnej audiencie vo Vatikáne vyjadril svoju spoluúčasť s "drahým belgickým ľudom" a vyzval zhromaždených pútnikov a turistov, aby spolu s ním zotrvali v tichej modlitbe za vyše 30 obetí výbuchov na bruselskom letisku a v metre.

Hlava katolíckej cirkvi tiež apelovala na "všetkých ľudí dobrej vôle, aby sa spojili v jednomyseľnom odsúdení" utorkových útokov, ktoré podľa Františka zanechali po sebe len smrť, hrôzu a zármutok.

Pápežovo vyjadrenie zaznelo počas Svätého týždňa, v rámci ktorého sa František zúčastní na viacerých tradičných veľkonočných obradoch vo Vatikáne a v Ríme.

Americké veľvyslanectvo v Ríme dnes vyzvalo občanov USA zdržiavajúcich sa v talianskej metropole, aby boli "obzvlášť opatrní počas náboženských sviatkov" a podujatí s účasťou väčšieho množstva ľudí.