Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Pápež František sa zúčastnil na Krížovej ceste v rímskom Koloseu

Pápež František leží a modlí sa na obrade pamiatky Kristovho umučenia na Veľký piatok v bazilike sv. Petra vo Vatikáne 30. marca 2018. Foto: TASR/AP

Meditácie Krížovej cesty, pripomínajúce utrpenie a smrť Ježiša Krista, tento rok pripravila skupina rímskych študentov, ktorí sa tiež striedali pri nesení kríža.

Rím 31. marca (TASR) - Pápež František v piatok večer predsedal tradičnej modlitbe Krížovej cesty v rímskom Koloseu. Bezpečnosť v talianskej metropole preventívne posilnilo približne 10.000 policajtov.

Meditácie Krížovej cesty, pripomínajúce utrpenie a smrť Ježiša Krista, tento rok pripravila skupina rímskych študentov, ktorí sa tiež striedali pri nesení kríža. Okrem nich ho - popri iných - niesla aj rodina zo Sýrie či mníška z Iraku, informovala agentúra AP.

Niektoré úseky Krížovej cesty sú tradične vyhradené pre členov talianskeho združenia na pomoc chorým pri putovaní do Lúrd či františkánom zo Svätej zeme, uviedol Vatikánsky rozhlas.

"Pozrite sa na ukrižovaného Krista: v ňom sa narodila naša nádej večného života," napísal pápež na Twitteri pred začiatkom večernej pobožnosti v Koloseu, na ktorej sa zišli tisíce ľudí.

František sa Krížovej ceste prizeral v tichom rozjímaní a na záver predniesol modlitbu a požehnanie.

V rámci preventívnych bezpečnostných opatrení bolo centrum Ríma a okolie Vatikánu uzavreté pre veľké nákladné vozidlá, píše agentúra DPA.

Pred krížovou cestu sa František podvečer zúčastnil na obradoch pamiatky Kristovho umučenia vo vatikánskej Bazilike svätého Petra.