Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pápež poprosil šikanovanú tínedžerku, aby mu zaspievala

Na archívnej snímke pápež František Foto: TASR/AP

Sedemnásťročná Valerie Herrerová sa v Chicagu rozplakala, keď Františkovi rozprávala, že ju šikanovali kvôli jej zriedkavému kožnému ochoreniu.

New York 1. septembra (TASR) - Pápež František sa v pondelok z Ríma prihovoril cez satelit ľuďom v troch mestách v USA a požiadal tínedžerku, aby mu zaspievala. Zároveň požiadal týchto veriacich, aby sa modlili za jeho blížiacu sa septembrovú cestu po Spojených štátoch. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Pápež sa porozprával s ľuďmi v Los Angeles, Chicagu a v texaskom McAllene. Udalosť zorganizovala americká spravodajská televízna stanica ABC News.

Sedemnásťročná Valerie Herrerová sa v Chicagu rozplakala, keď Františkovi rozprávala, že ju šikanovali kvôli jej zriedkavému kožnému ochoreniu a obrátila sa na hudbu, aby sa utešila. Pápež zareagoval v angličtine: "Rád by som ťa počul spievať. Zaspievaš mi pesničku, prosím ťa?"

Keď Valerie váhala, dodal: "Len smelo."

Potom Valerie zaspievala pieseň v španielčine a František sa na ňu usmial a poďakoval sa jej.

Pápež František uskutoční svoju prvú návštevu v Spojených štátoch a začne ju 22. septembra vo Washingtone, potom sa premiestni do New Yorku a Filadelfie.

"Modlím sa za vás všetkých, ľud Spojených štátov, a prosím vás, aby sa ste vy pomodlili za mňa," povedal František.