Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pápež na Krížovej ceste hovoril o utrpení migrantov

Pápež František a tisíce veriacich počas veľkopiatkovej Krížovej cesty pred rímskym Koloseom 19. apríla 2019. Krížovú cestu, pripomínajúcu utrpenie a smrť Ježiša Krista, sledovalo približne 20.000 pútnikov. Foto: FOTO TASR/AP

Krížovú cestu, pripomínajúcu utrpenie a smrť Ježiša Krista, sledovalo približne 20.000 pútnikov.

Rím 20. apríla (TASR) - Pápež František a tisíce veriacich počas veľkopiatkovej Krížovej cesty v rímskom Koloseu spoločne rozjímali nad neutešenou situáciou žien nútených k prostitúcii, marginalizáciou prisťahovalcov a utrpením ďalších ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

Krížovú cestu, pripomínajúcu utrpenie a smrť Ježiša Krista, sledovalo približne 20.000 pútnikov. Vypočuli si aj meditácie talianskej mníšky Eugenie Bonettiovej (80). Takmer štvrť storočia pomáhala migrantom a ženám núteným k prostitúcii - a stále, takmer každý večer, vychádza od ulíc Ríma, aby im priniesla nádej.

Pápež František hovoril o utrpení migrantov, ktorí nachádzajú zavreté dvere pre "politickú vypočítavosť", ako aj o deťoch zranených v ich "nevinnosti a čistote", čím mal na mysli činy pedofilných duchovných, poznamenala AP.

Pápež ešte pred Krížovou cestou slávil vo vatikánskej Bazilike sv. Petra pamiatku Kristovho umučenia.

Na Bielu sobotu bude pápež predsedať sláveniu Veľkonočnej vigílie.

Na Veľkonočnú nedeľu bude sláviť omšu na Námestí sv. Petra a napoludnie udelí z loggie Vatikánskej baziliky tradičné požehnanie Mestu a svetu (Urbi et orbi).

V pondelok prednesie modlitbu Veseľ sa nebies Kráľovná (Regina Coeli), ktorá vo veľkonočnom období nahradzuje modlitbu Anjel Pána.