Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Pápež na novoročnej omši vyzdvihol dôležitú úlohu žien v spoločnosti

Pápež František prichádza celebrovať slávnostnú omšu pri príležitosti 57. Svetového dňa mieru v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne v pondelok 1. januára 2024. Foto: TASR - AP

"Svet by mal na matky a ženy hľadieť s obdivom, aby našiel pokoj, vymanil sa zo špirály násilia a nenávisti a znovu získal ľudský pohľad a videl srdcom," povedal pápež.

Rím 1. januára (TASR) - Pápež František v pondelok v rámci novoročnej omše v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne vyzdvihol dôležitú úlohu žien a matiek v cirkvi, spoločnosti a pre svetový mier. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

"Svet by mal na matky a ženy hľadieť s obdivom, aby našiel pokoj, vymanil sa zo špirály násilia a nenávisti a znovu získal ľudský pohľad a videl srdcom," povedal pápež v rámci homílie na novoročnej slávnosti Panny Márie Bohorodičky, ktorú katolícka cirkev slávi aj ako Svetový deň pokoja.

"Naša doba bez mieru potrebuje matku, ktorá opäť zjednotí ľudskú rodinu," povedal 87-ročný pápež pred približne 7000 veriacimi zhromaždenými v Bazilike svätého Petra.

Podľa neho musí každá spoločnosť rešpektovať a chrániť ženy. "Kto ubližuje čo i len jednej žene, rúha sa Bohu, ktorý sa narodil zo ženy," dodal pápež.