Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Pápež navštívil centrum pre rehabilitáciu drogovo závislých

Na snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Pápež František chce v rámci Jubilejného roka milosrdenstva vždy v jeden piatok v mesiaci navštíviť niektoré zo zariadení, v ktorých pomáhajú slabším zo spoločnosti.

Vatikán/Rím 26. februára (TASR) - Pápež František dnes popoludní navštívil centrum pre rehabilitáciu drogovo závislých v okolí Castelgandolfa. Informoval o tom Vatikánsky rozhlas i tlačová agentúra DPA.

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi sa v zariadení "Centro Terapeutico San Carlo di Castel Gandolfo", ktoré založil v roku 1980 kňaz Mari Picchi, stretol s pacientmi, vypočul si ich príbehy a povzbudil ich. Hosť z Vatikánu objal každého z asi 60 chovancov a udelil pacientom i zamestnancom apoštolské požehnanie.

Ešte v roku 1983 navštívil rovnaké zariadenie aj pápež Ján Pavol II., ktorý uvedenej inštitúcii daroval ako sídlo pápežskú vilu zo 16. storočia.

Pápež František chce v rámci Jubilejného roka milosrdenstva vždy v jeden piatok v mesiaci navštíviť niektoré zo zariadení, v ktorých pomáhajú slabším zo spoločnosti, ako prejavu lásky k blížnemu. Zavítal tak už do jedného zo zariadení organizácie Caritas, do domova skôr narodených, ako aj do jedného z hospicov.