Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Pápež otvoril zo Španielskeho námestia v Ríme vianočnú sezónu

Pápež František (hore uprostred) reční z okna Apoštolského paláca zhromaždeným veriacim na Námestí sv. Petra vo Vatikáne 8. decembra 2016. FOTO TASR/AP Foto: TASR AP

Pápež sa v luxusnej rímskej štvrti pri Španielskych schodoch pomodlil pri stĺpe so sochou Nepoškvrnenej Panny Márie za rodiny, ktoré sa pre množstvo problémov životom pretĺkajú ťažko.

Rím 8. decembra (TASR) - Pápež František upriamil dnes pozornosť na rodiny bojujúce o prežitie, ľudí bez práce a aj tých, ktorí sú donútení vykonávať nedôstojnú prácu. Takýmto spôsobom otvoril na Španielskom námestí v Ríme vianočnú sezónu, ktorá sa v talianskej metropole na rozdiel od iných západných veľkomiest začala až dnes.

Dnešný deň je totiž v rímskokatolíckej cirkvi slávnosťou Nepoškvrneného počatia Panny Márie, ktorej na rímske Španielske námestie prichádzajú vzdať úctu tradične pápežskí hasiči, no tiež početní duchovní, veriaci i miestni a zahraniční predstavitelia. Pre väčšinu Talianov je to deň pracovného pokoja a zároveň začiatok vianočnej sezóny a nákupov pred blížiacimi sa sviatkami.

Pápež sa v luxusnej rímskej štvrti pri Španielskych schodoch pomodlil pri stĺpe so sochou Nepoškvrnenej Panny Márie za rodiny, ktoré sa pre množstvo problémov životom pretĺkajú čoraz ťažšie. Poukázal tiež na údel tých, ktorí musia vykonávať nedôstojnú prácu a ďalších, ktorí prišli o zamestnanie alebo si ho nevedia nájsť.