Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Pápež po návrate zo zahraničia slávil Kvetnú nedeľu

Pápež Benedikt XVI. Foto: TASR/AP

Námestie bolo takmer plné napriek zamračenému, chladnému počasiu.

Vatikán 1. apríla (TASR) - Pápež Benedikt XVI. začal dnes na oslavy Svätého týždňa omšou na vatikánskom Námestí sv. Petra i dobrými správami z Kuby.

Pápež v úvode dnešnej bohoslužby na Kvetnú nedeľu, ktorá je pripomienkou triumfálneho návratu Ježiša do Jeruzalema pred jeho utrpením a smrťou, prišiel na svätopeterské námestie na bielom papamobile v sprievode kardinálov. Námestie bolo takmer plné napriek zamračenému, chladnému počasiu.

V kázni sa pápež obrátil na mladých ľudí, ktorých vyzval, aby privítali Krista vo svojich životoch tak, ako ho vítali ľudia Jeruzalema. "Nech je Kvetná nedeľa pre vás dňom rozhodnutia, rozhodnutia povedať áno Pánovi a nasledovať ho až do konca," povedal Benedikt XVI.

Pápež vyzeral odpočinutý, aj keď sa práve vrátil z vyčerpávajúcej šesťdňovej návštevy Mexika a Kuby. Kubánska vláda v sobotu oznámila, že na jeho žiadosť vyhlásila Veľký piatok za sviatok.

Benedikt XVI., ktorý o dva týždne oslávi 85. narodeniny, má pred sebou rušný týždeň, počas ktorého bude od štvrtka do nedele slúžiť verejné omše.