Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Pápež pred cestou do Egypta: Prichádzam ako posol mieru

Pápež František. Foto: TASR/AP

Pápež zároveň vyjadril nádej, že jeho cesta ponúkne hodnotný príspevok do medzináboženského dialógu s islamským svetom i do ekumenického dialógu so ctenou a milovanou koptskou pravoslávnou cirkvou.

Vatikán 25. apríla (TASR) - Pápež František odkázal dnes Egypťanom, že do Káhiry prichádza ako priateľ a "posol mieru". Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi to uviedol vo videoposolstve z Vatikánu, zverejnenom iba niekoľko dní pred svojou plánovanou návštevou Egypta.

Pápež dúfa, že táto púť bude "objatím útechy a povzbudenia pre všetkých kresťanov na Blízkom východe". "Drahým Egypťanom" zaželal mier a zdôraznil, že prichádza "so srdcom plným radosti a vďačnosti".



Pápež František zároveň vyjadril nádej, že jeho cesta "ponúkne hodnotný príspevok do medzináboženského dialógu s islamským svetom i do ekumenického dialógu so ctenou a milovanou koptskou pravoslávnou cirkvou".

Pápež František uskutoční tento týždeň (piatok až sobota) historickú návštevu prevažne moslimského Egypta, kde pri dvoch útokoch moslimských militantov na kresťanské kostoly počas veľkonočnej Kvetnej nedele a pri ďalšom útoku na kláštor zahynulo najmenej 47 ľudí.