Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Pápeža Františka po generálnej audiencii vyšetrili v nemocnici

Na snímke pápež František hovorí počas pravidelnej generálnej audiencie v aule sv. Pavla VI. vo Vatikáne v stredu 28. februára 2024. Foto: TASR/AP

Pápež v poslednej dobe čelil viacerým zdravotným komplikáciám a aj v pondelok a v sobotu zrušil svoje audiencie, pretože mal podľa Vatikánu miernu chrípku.

Rím 28. februára (TASR) - Pápeža Františka previezli v stredu po pravidelnej generálnej audiencii vo Vatikáne na lekárske vyšetrenie do Gemelliho nemocnice v Ríme. Okamžite po vyšetrení sa vrátil späť do Vatikánu, informovala agentúra ANSA.

Pápež predtým na generálnej audiencii vo Vatikáne neprečítal katechézu, pretože je stále "trochu prechladnutý". O prečítanie textu požiadal svojho asistenta.

Pápež v poslednej dobe čelil viacerým zdravotným komplikáciám a aj v pondelok a v sobotu zrušil svoje audiencie, pretože mal podľa Vatikánu miernu chrípku. V nedeľu sa však s pútnikmi na Námestí svätého Petra modlil tradičnú modlitbu Anjel Pána a predniesol aj príhovor.

V sobotu má na súkromnej audiencii prijať nemeckého kancelára Olafa Scholza.

František, ktorý oslávil v decembri 87 rokov, trpel od nástupu do funkcie v roku 2013 viacerými zdravotnými problémami - od bolesti kolena a bedra až po zapálené hrubé črevo a operáciu prietrže vlani v júni.