Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

Pápežovi hrozí, že ho zasiahne tropická búrka

Pápež František Foto: TASR/AP

K východu Filipín, kam vo štvrtok zavíta pápež František, sa totiž blíži tlaková níž, ktorá by do štvrtka rána mala zosilnieť na tropickú búrku.

Manila 14. januára (TASR) - Manilský arcibiskup vyzval dnes veriacich na Filipínach, aby sa modlili za dobré počasie počas nadchádzajúcej návštevy pápeža Františka, ktorý do tejto krajiny zavíta vo štvrtok.

K východu súostrovia sa totiž blíži tlaková níž, ktorá by do štvrtka rána mala zosilnieť na tropickú búrku.

Už niekoľko dní hlásia silné dažde z oblasti mesta Tacloban, ktoré sa pripravuje na pápežovu návštevu. Zrážky by mohli zasiahnuť aj metropolu Manila, kde má pápež v nedeľu slúžiť omšu pod holým nebom.

"Úpenlivo prosme Pána stvorenia, aby vyčistil oblohu, keď pápež pricestuje do Taclobanu, aby všetci miestni mohli zažiť útechu a načúvať jeho slovám," uviedol manilský arcibiskup, kardinál Luis Antonio Tagle.

Pápež František pricestuje do Manily vo štvrtok podvečer zo Srí Lanky v rámci svojho týždňového ázijského turné. V sobotu odcestuje na východ Filipín do mesta Tacloban, kde sa stretne s obeťami ničivého supertajfúnu Hayan. Do Ríma sa vráti 19. januára.